132015Mar
Održana edukacijska radionica tima za poslovnu podršku u Varaždinu, u sklopu projekta „Izgradnja pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici- faze II i IV”

Provedba projekta „Izgradnja pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici- faze II i IV” započela je 13.06.2014. godine i završava 12.06.2015. godine. Tijekom provedbe, osim izvođenja građevinskih radova u pogledu završetka izgradnje Poduzetničke zone III u Virovitici, kroz Projekt je planirano i usavršavanje i unapređenje kvalitete usluge stručnog osoblja grada Virovitice poduzetnicima i obrtnicima na području Grada.

Kroz prijenos znanja i iskustva na temelju primjera dobre prakse u partnerstvu s Razvojnom agencijom Sjever DAN, gradski službenici grada Virovitice unaprijedit će svoju uslugu poduzetnicima koji posluju na području grada Virovitice i Poduzetničkih zona, a sve u cilju podizanja njihove konkurentnosti i kvalitetnijeg odgovora na sve izazove današnjeg poslovnog svijeta. Radionica je održana u prostorijama RA Sjever DAN, a istzoj su prisustvovali predstavnici grada Virovitice-BST (business support team) te partneri iz RA Sjever DAN.

Realizacijom ovog projekta stvorit će se kapaciteti za ekonomičan ukupni razvoj Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije. Provedba Projekta doprinijet će intenziviranju partnerstva Grada Virovitice sa lokalnim i regionalnim poduzetnicima. Upravni odjeli Grada Virovitice osigurat će potencijalnim investitorima svu administrativnu pomoć, poput ishođenja potrebnih dozvola, registracije, pronalaženja radnika i prevladavanja svih drugih prepreka. Na temelju Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Grada Virovitice, investitori povoljno mogu ostvariti povoljnu cijenu za građevinsko zemljište u Zoni III i drugim poduzetničkim zonama (za proizvodne tvrtke 1 kn / m² (0,13 € / m²)).

Čak 90% niže komunalne naknade i komunalne doprinose moći će ostvariti poduzeća na temelju svojih poslovnih aktivnosti, broja novih radnih mjesta koje će otvoriti i pritom zapošljavati ugrožene skupine ljudi, kao što su osobe s invaliditetom. Ovaj projekt je rezultat suradnje Grada Virovitice i lokalnih poduzetnika, budući da je razvijen u skladu s elementima koji su poduzetnici naglasili kao važnima. Sve navedeno će poticati gospodarski i ukupni rast i razvoj Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije čime će se podići životni standard i kvaliteta života općenito.

zonaIII-banneri